Årets utgave av fotballskolen hadde avspark klokken 10 idag!

Instruktørene fra både A-laget og TUIL 2 møtte opp enda tidligere enn dette, for å sørge for at alt var klart til barna begynte å strømme inn på TUIL Arena. Med fantastisk vær og god stemning ute på matta ligger alt til rette for noen fantastisk dager med læring, lek, vennskap og fotball.

Litt før klokken 10 har de fleste av årets påmeldte begynt å komme seg til TUIL Arena, og vi tar en tur ned på gresset for å sjekke humøret før det hele braker løs.

For Emilian på 8 er dette første gangen han er med. På spørsmål om hva han gleder seg mest til er det ingen tvil – “Fotball!” svarer han kontant, og det kommer det til å bli mye av denne uken! Jeg kunne også røpe for han at mange av A-lagsspillerene til TUIL ville være innom fotballskolen i løpet av uken. På reaksjonen – en blanding av overaskelse og glede – var det ingen tvil om at han synes det var kult at de kjente stjernene på A-laget ble å være involvert på fotballskolen.

Thomas Kind Bendiksen er kaptein for A-laget og en av årets instruktører. Vi tok en prat med han mandag morgen.

På spørsmål om hva som gjør årets TUIL fotballskole spesielt bra forteller han helt konkret om det to-delte opplegget vi tilbyr. Vi har fokus på nye, spennende og varierte øvelser som man kanskje ikke har opplevd før, og man får gode spillere fra TUIL som trener på et høyt nivå hver dag til å veilede gjennom hele uken. Samtidig er det et stort fokus på det sosiale. Her møter man ikke bare klasse – og lagkamerater, men møter jevnaldrende fra både andre skoler og andre lag i byen. Man får dermed mulighet til å stifte nye bekjentskap og ha et godt sosialt samvær på dagtid, samtidig som man får trent.

Thomas Kind Bendiksen før fotballskolen gikk av stabelen.

Fotballskole har vært en stor del av min fotballoppvekst.
Thomas Kind Bendiksen

Fullt trykk på dag 1 av fotballskolen. A-lagets Thomas Kind Bendiksen (nærmest) er med og står i mål for det ene laget!

Thomas selv mimrer tilbake til sin egen tid som ung fotballspiller, og har bare gode minner fra dette. Hans ambisjoner for årets fotballskole er å finne igjen de tingene han selv husker som morsomt og utfordrende fra sine egne opplevelser, og gi dagens utøvere den samme opplevelsen denne uken.

Som kaptein for A-laget er Thomas et kjent ansikt for mange lokale unggutter, som kanskje drømmer om å ikle seg samme den 8-eren som Thomas bruker i kamp og gå ut på matten foran en fullsatt TUIL Arena for å forsvare dalens ære. Da er det nok veldig motiverende å se at A-lagsspillerene møter opp på fotballskolen og er med på å løfte frem fremtidens fotballspillere – kanskje til og med en ny midtbanemaestro som en dag bekler samme rolle som Thomas gjør idag.

God utnyttelse av  plass

Med ferdigstillelsen av TUIL Arena II i vinter, fikk TUIL et moderne anlegg med et hav av nye muligheter. Dette har utviklingssjef i TUIL, David Lundblad, og trener i yngres avdeling, Jakob Vollstad, tatt med inn i planleggingen av årets fotballskole. I år har man en ekstra fotballbane med fotballhallen, slik at det tidligere problemet med plassmangel ikke oppstår ute på kunstgresset. Dette gir helt klart større muligheter for trenerne til å sette opp kreative, utfordrende og morsomme øvelser for barna. I tillegg brukes turnhallen og styrketrening for å variere tilbudet. I turnhallen får ungene utfordret seg på smidighet og koordinasjon med en sertifisert instruktør tilstede, og fra våre observasjoner på dag 1 så dette ut som noe som slo voldsomt an. Jakob har satt sammen et lite styrketreningsprogram med fokus på skadeforebyggende og bevegelighet. Mange yngre utøvere har kanskje ikke vært borti styrketrening før, så her gis de sin første introduksjon i et trygt og lærerrikt miljø, uten for stor belastning. Alle utøverne skal innom både styrke og turn en gang i løpet av uken, men hovedfokuset ligger fortsatt på fotball!

styrketrening med Jakob. Her styrkes bakside av lår og nedre rygg.

Følg oss gjerne på sosiale medier eller på nettsiden for å få løpende informasjon om våre aktiviteter og alt som foregår i dalen!